• Str. Domneasca nr. 160 C, Galati
  • Tel: 0236.47.94.14; Fax: 0336.40.12.90

Despre noi

Istoria Caminului pentru Persoane Varstnice ”Sf. Spiridon” incepe in ziua de 29 aprilie 1977 cand a fost infiintat ca institutie publica de asistenta sociala, un element plin de inedit in acele vremuri. Parcurgand diverse etape de evolutie in timpul scurs de atunci, caminul a devenit un asezamant care ofera intelegere, caldura si bunatate seniorilor. Personalul este daruit, reusind sa satisfaca nevoile celor care traiesc aici. Serviciul social Caminul pentru Persoane Varstnice ”Sf. Spiridon” funcționează cu un număr total de 160 de locuri, organizate in camere cu cate 2 locuri. Imobilul in care functioneaza caminul este complet accesibilizat fiind alcatuit din parter si 4 etaje. In vederea asigurarii unui trai decent varstnicilor nostri caminul este dotat printre altele cu cabinet de asistenta sociala, birou consiliere juridica, cabinet kinetoterapie, cabinet medical, bucatarie, sala de mese.
Scopul serviciului social Caminul pentru Persoane Varstnice ”Sf. Spiridon” este asigurarea in regim rezidential a ansamblului de activitati – servicii sociale, servicii sociomedicale si servicii medicale – realizate pentru a raspunde nevoilor identificate, in vederea depasirii situatiilor de dificultate, prevenirii si combaterii riscului de excluziune sociala, promovarii incluziunii sociale si cresterii calitatii vietii persoanelor varstnice din Municipiul Galati.
Misiunea Caminului pentru Persoane Varstnice ”Sf. Spiridon” este cresterea calitatii vietii persoanelor de varsta a treia, asigurarea unui trai normal zi de zi pentru beneficiari, sprijinul in mentinerea autonomiei si independentei personale, precum si asigurarea posibilitatii de afirmare proprie a varstnicilor.

Telefonul Vârstnicului înseamnă pentru mulți bătrâni calea prin care pot afla informații valoroase și corecte despre serviciile de asistență socială oferite în comunitate. Pentru asta avem nevoie de parteneri de încredere către care să îndrumăm vârstnicii, având siguranța că ei vor găsi serviciul pe care îl recomandăm. Ne bucurăm că am găsit un asemenea partener în Căminul pentru Persoane Vârstnice Sf. Spiridon, în contextul în care acest serviciu este atât de mult solicitat de către apelanții noștri.

Oana Budiș, Coordonator program Telefonul Vârstnicului, Fundația Principesa Margareta a României

Asteptam sugestiile si recomandarile dumneavoastra de imbunatatire a serviciilor. Orice aspect semnalat va fi luat in considerare, incercand sa il punem in practica cat mai curand posibil. Vrem sa fim cat mai buni in satisfacerea nevoilor persoanelor in varsta!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support