• Str. Domneasca nr. 160 C, Galati
 • Tel: 0236.47.94.14; Fax: 0336.40.12.90
Costuri Conform HCL nr. 57/08.02.2024 costul mediu lunar de întreţinere pentru anul 2024, în Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sf. Spiridon” Galaţi, este: – pentru beneficiarii încadraţi în gradul I de dependenţă: 7.041 lei; – pentru beneficiarii încadraţi în gradul II de dependenţă: 5.946 lei; – pentru beneficiarii încadraţi în gradul III de dependenţă: 5.886 lei.
 • (1) Acoperirea valorii integrale a contribuţiei lunare de întreținere se stabileşte astfel:
  • a) Persoanele vârstnice care au venituri și sunt îngrijite în cămin datorează contribuţia lunară de întreţinere în cuantum de 60% din valoarea veniturilor personale lunare, fără a depăşi costul mediu lunar de întreţinere aprobat prin Hotărârea Consiliului Local Galaţi;
  • b) diferenţa, până la limita de 70% din costul mediu lunar de întreținere, se va plăti de către susținătorii legali ai persoanelor vârstnice îngrijite în cămin, dacă realizează venit lunar pe membru de familie în cuantum mai mare decât valoarea netă a salariului minim brut pe țară garantat în plată, stabilit potrivit legii, dar nu mai mult de 30% din totalul veniturile nete lunare totale ale familiei și fără a afecta valoarea netă a salariului minim brut pe țară garantat în plată pe membru de familie;
  • c) dacă prin aplicarea cotei prevăzute la lit. a) se acoperă valoarea totală a contribuţiei lunare, susţinătorii legali nu mai sunt ţinuţi de obligaţia susţinerii plăţii diferenţei de contribuţie;
  • d) diferența dintre valoarea totală a costului mediu lunar de întreținere și contribuția proprie a beneficiarilor și/sau a aparținătorilor acestora va fi suportată de la bugetul local.
 • (2) Susținătorii legali pot acoperi integral, din venituri proprii, contribuția legală de întreținere.
 • (3) Beneficiarii care nu au venituri şi nici susţinători legali nu datorează contribuţia de întreţinere, aceasta fiind asigurată din bugetele locale în limita sumelor aprobate în acest scop.
 • (4) În cazul în care beneficiarul nu are venituri proprii sau acestea sunt insuficiente pentru acoperirea costului mediu lunar de întreținere, contribuţia de întreţinere se datorează, până la acoperirea integrală a 70% din costul mediu lunar de întreținere, de susținătorii legali ai beneficiarului, în următoarea ordine de obligare la plată:
  • a) soţul pentru soţie sau, după caz, soţia pentru soţ;
  • b) copii pentru părinţi;
  • c) părinţii pentru copii.
 • (5) În cazul în care una din persoanele care datorează plata, potrivit alin.(3), nu are mijloace materiale, sau acestea sunt insuficiente pentru acoperirea integrală a contribuției lunare de întreținere a beneficiarului, diferența de plată trece în sarcina celorlalte persoane, în ordinea stabilită la alin.(3), până la completarea integrală a contribuției lunare de întreținere.
 • (6) În cazul în care obligația de plată a contribuției lunare de întreținere ar reveni mai multor persoane, ea poate fi plătită și numai de una dintre acestea, care își asumă obligația de întreținere.

Telefonul Vârstnicului înseamnă pentru mulți bătrâni calea prin care pot afla informații valoroase și corecte despre serviciile de asistență socială oferite în comunitate. Pentru asta avem nevoie de parteneri de încredere către care să îndrumăm vârstnicii, având siguranța că ei vor găsi serviciul pe care îl recomandăm. Ne bucurăm că am găsit un asemenea partener în Căminul pentru Persoane Vârstnice Sf. Spiridon, în contextul în care acest serviciu este atât de mult solicitat de către apelanții noștri.

Oana Budiș, Coordonator program Telefonul Vârstnicului, Fundația Principesa Margareta a României

Asteptam sugestiile si recomandarile dumneavoastra de imbunatatire a serviciilor. Orice aspect semnalat va fi luat in considerare, incercand sa il punem in practica cat mai curand posibil. Vrem sa fim cat mai buni in satisfacerea nevoilor persoanelor in varsta!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support